Het Scholenproject

Kinderen laten spelen

Muziek is belangrijk op alle leeftijden en heeft een goede invloed op de ontwikkeling. Wij vinden het dan ook belangrijk om scholieren op jonge leeftijd al professionele muziekles aan te bieden. Speciaal daarvoor hebben wij ons eigen scholenproject in Zoetermeer en omstreken

Voor jouw school?

Iedereen in de klas mag bij ons een echt muziekinstrument bespelen en de klas gaat naar een leuk en actief concert van een compleet orkest! Onze professionele docenten en een van onze leden, gecertificeerd docent muziek basisonderwijs, hebben samen het ultieme programma opgezet om scholieren uit groep 5 en 6 op een leuke manier iets te leren en enthousiast te maken voor muziek. Eerst komen wij langs met een stapel instrumenten, zodat iedereen de eerste ervaring krijgt met slagwerk en blaasinstrumenten. Daarna komt de klas naar een concert waar de leerlingen actief deel aan moeten nemen met een dans en een quiz. Na afloop krijgen de leerlingen de kans om proeflessen te nemen voor een gereduceerd tarief van 4 euro per les, voor 4 lessen.

Aanvraag

Neem vooral contact met ons op, onze vrijwilligers doen er alles aan om te zorgen dat we dit project met jouw school kunnen doen. De kosten van het scholenproject kunnen deels door subsidie vergoed worden en wij kunnen ook aanhaken op bestaande subsidieplannen.

Geen scholenproject, wel proeflessen?

Het aanbod van proeflessen tegen gereduceerd tarief (4 lessen voor ieder 4 euro), geldt niet alleen voor de leerlingen van het scholenproject. Iedereen is op iedere leeftijd welkom om te beginnen!

ML

Muziekles

Muziekles is leuk! Bij onze professionele docenten kan je aan de slag op alle instrumenten die in het fanfare orkest te vinden zijn. Momenteel hebben wij drie docenten in dienst, die de lessen geven op de hout-instrumenten (saxofoon, meerdere soorten), de koper-instrumenten (trompet, bugel, hoorn, bariton), en de slagwerkinstrumenten (percussie en drums). De lessen duren 20 minuten en kunnen naar wens individueel of in groepen zijn. Als je eenmaal een beetje kunt spelen, kan je met andere leerlingen in het opleidingsorkest gaan spelen en als je gevorderd genoeg bent kan je in overleg met jouw docent in het orkest plaatsnemen.

Contributie

Wij rekenen basiscontributie en de kosten van de muzieklessen. Er geldt een korting voor nieuwe leden in de eerste 3 jaar van €16,18. De 2 jaar daarna geldt nog een korting van €7,59. De inschrijfkosten zijn €20,00 euro. Deelname aan één afdeling is inbegrepen bij de basiscontributie, bij deelname aan meer dan één afdeling komt er een toeslag van €4,60 bij.

Tarieven

 

Leeftijd Contributie Korting (3 jaar) Muziekles Totaal per maand
t/m 13 jaar €19,30 €17,00 €42,00 €44,30
14 t/m 18 jaar €20,90 €17,00 €42,00 €45,90
>19 jaar €29,00 €17,00 €42,00 €54,00

Per extra afdeling rekenen wij €17,00
In lesjaren 4 en 5 hanteren wij een korting van €8,25
Contact ledenadministratie: info@muziekverenigingkenv.nl

Doe je ook mee?

Iedereen kan zich altijd aanmelden! Als je een mailtje hebt gestuurd gaan onze docenten en vrijwilligers direct aan de slag om de lessen te regelen, zodat je snel kunt beginnen! Laat in de mail ook even weten of je nog een instrument nodig hebt, want dan regelen we dat voor je.

Kwaliteit voorop

Een instrument leren bespelen is belangrijk, maar dan moet het wel goed. Bij de blaasinstrumenten is het bijvoorbeeld belangrijk om op de goede manier adem te halen. Daarom krijg je bij ons alleen les van conservatorium afgestudeerde docenten. Nieuwe muzikanten werven is ons belangrijkste doel, daarom hebben wij besloten de professionele lessen voor een scherpe prijs aan te bieden.

ZoetermeerPas

Heb je een ZoetermeerPas, dan trekken wij iedere maand 8,4% van de contributie af, zodat je een maand minder contributie betaalt over het jaar heen.

Onze Sociale Media

Youtube en Facebook

Op Facebook vindt u foto's en video's van onze optredens en activiteiten. Bovendien worden hier concerten aangekondigd. Op Youtube uploaden wij onze concerten.